Forside |  Rytmik  |  Forestillinger  | Kursus   Musik og Videoer  |  Om Marco | Kalender  |  CD
Musik underholdning for børn  |    Moster Mies Orkester    Italienske Sange

Rytmik 
 i børnehaven og vuggestuen

- musik med børn
- musik for børn
 
Sangtekster

 
 

Trænger I til at få kickstartet rytmikken, ny inspiration eller blot en dejlig musikoplevelse?

 

Gennem et kortere eller længere forløb kan jeg komme og lave sjove og spændende aktiviteter med musik, bevægelseslege og sjove instrumenter. Alt sammen aktiviteter, der stimulerer børnene og giver pædagogerne ny inspiration. Dertil får I kopier af sange og lege så I efterfølgende selv kan lave dem. Da jeg både er musiker og entertainer gemmer jeg mig ikke bag min guitar, men bruger den til at styre børnenes aktiviteter. Med guitaren om halsen hopper, hinker eller kravler jeg på gulvet sammen med ungerne. Med guitaren fanger jeg børnenes fokus og akkompagnerer dem, når de spiller på mundharpe. Med guitaren skaber jeg opmærksomme og lyttende øjeblikke til nye humoristiske sange og gamle sørgmodige folkeviser.

 


Når jeg kommer ud i institutionerne, har jeg altid min guitar og min store rejsetaske med.
Tasken er fyldt med instrumenter. Der er rasleinstrumenter udformet som farverige frugter og dyr, træinstrumnter som frøer og græshopper, klokkespil, mundharper, kazoo og fløjter.
Der er instrumenter, der efterligner naturens lyde. Torden, regn, bølger og vandets rislen. Jeg har en stak boom wackers, som er de lange farvestrålende plast rør til at slå rytme med, trommer og klokker.

Med instrumenterne laver vi lyde til korte historier, efterligner naturens lyde, spiller sammen og lytter til hinanden. Vi begynder at lære at følges ad, eller følge dirigenten. Øver os i at spille stille og kraftigt, hurtigt og langsomt. Vi lærer at lytte til hinanden, skiftes til at improvisere eller at være musestille når vi lytter til stilheden.

 

 

Rytmik handler ikke kun om at have det hyggeligt med en sangleg og synge et par sange.
Det handler om træning og stimulation på mange planer, mens man har det sjovt.

 

De primære sanser som ligevægts/labyrintsansen, føle- og muskel-ledsansen og høre- og synssanserne kan udfordres og trænes med sang, musik og bevægelse. Forskere påpeger at den musikalske stimulation er af væsentlig betydning for barnets harmoniskeudvikling på alle områder.

 

Kontakt:  Marco Martiri  Tlf: 21 72 96 92  marco@martiri.dk